Group K
Your trusted partner for Cloud, Security and Connectivity

Cloud

Bij Group K geloven we niet in oude, traditionele IT. Tijdens COVID-19 werden veel organisaties gedwongen om hun applicatielandschap opnieuw uit te vinden en hun IT-strategie opnieuw te bedenken.

Security

We dwingen onze klanten om best practices voor beveiliging te implementeren die zijn gedefinieerd door onze strategische partners. Samen met onze klanten bouwen en onderhouden we IT-omgevingen die "by design" veilig zijn.

Connectivity

Onze deskundige netwerk ingenieurs zijn zeer bekwaam en multi-gecertificeerd om complexe netwerkinfrastructuur te bouwen en te onderhouden om de overstap naar "meer cloud-diensten" voor onze klanten te ondersteunen.

Cloud services by Group K Belgium
Cloud

Cloud

Weet je echt wat de cloud is? Voor de meesten van ons is de cloud een magische plek waar onze gegevens veilig bewaard zijn en blijven. Maar het is duidelijk iets ingewikkelder dan dat. Cloudservice is belangrijk voor organisaties die gegevens over hun klanten en hun voorraad huisvesten, en het kan overweldigend zijn.

Het onderhouden van on-premises IT-infrastructuur kan zowel kostbaar als arbeidsintensief zijn. Daarom versnelt de vraag van onze klanten naar cloud Infrastructure as a Service (IaaS) naarmate organisaties digitale strategieën blijven volgen.

Bij Group K geloven we niet in oude, traditionele IT. Tijdens COVID-19 werden veel organisaties gedwongen om hun applicatielandschap opnieuw uit te vinden en hun IT-strategie opnieuw te bedenken. Ze werden gedwongen om flexibel, kostenefficiënt en uiterst schaalbaar te zijn.

Het assisteren van onze klanten bij het analyseren, evalueren, ontwerpen en implementeren van cloud service oplossingen is vandaag de dag één van onze Core Business oplossingen. Ons team van deskundige cloudtechnici ondersteunt het levenscyclusbeheer van het configureren en onderhouden van cloudservices en -oplossingen.

Hoe onderscheiden wij ons van onze concurrenten? Door expertise en door meer toegevoegde waarde te geven aan onze klanten! We investeren fors in trainingsprogramma's en dwingen onze cloud-engineers om de beste van de klas te zijn.

Security

(IT) Beveiliging

Het uitvoeren van services in de cloud en interactie met onze gegevens vereist dat we een veilige en stabiele omgeving creëren. Elk eindpunt kan een potentiële aanvalsvector voor uw bedrijf zijn.

Alleen het beschermen van uw eindpunten met behulp van een traditioneel antivirusproduct is niet voldoende. Veel van de malware vandaag kan gemakkelijk ontsnappen aan deze beschermende diensten. Elke dag en elk uur worden duizenden accounts aangevallen door kwaadwillende gebruikers. Mailboxgegevens worden heel vaak gestolen, wat resulteert in reputatieschade en mogelijk inkomenverlies.

Veel bedrijven zijn nog steeds kwetsbaar voor bekende, gemakkelijk op te lossen bedreigingen. Door een gebrek aan kwetsbaarheidsbeheer en goede identiteitsvalidatieprocessen gaan financiële en andere gegevens verloren in de cyberruimte.

Bij Group K dwingen we onze klanten om best practices voor beveiliging te implementeren die zijn gedefinieerd door onze strategische partners en leveranciers. Samen met onze klanten bouwen en onderhouden we IT-omgevingen die "by design" veilig zijn - waardoor de potentiële aanvalsvector tot een minimum wordt beperkt.

We geloven dat we een verschil kunnen maken door ons cyberbeveiligingsverdedigingsplan over te nemen op bekende en onbekende aanvalsvectoren door out of the box te denken. We gebruiken de kracht van de cloud om potentiële bedreigingen te analyseren en potentiële serviceverbeteringen te coördineren door samen te werken met onze partners en leveranciers.

Security services by Group K Belgium
Connectivity services by Group K Belgium
Connectivity

(Rand) Connectiviteit

Bij het creëren en uitvoeren van krachtige, schaalbare oplossingen in de cloud en het gebruik van de kracht van de cloud via Artificial Intelligence (AI) en machine learning-technieken hebben we een stabiele, veilige verbinding met onze cloudservices nodig.

5G en Edge Computing openen een wereld van nieuwe omzetmogelijkheden in productie, transport, gaming en meer. Al deze nieuwe mogelijkheden vereisen een constante en stabiele interne verbinding vanaf meerdere Edge-locaties (bijv. hoofd- of externe kantoren) voor continue en betrouwbare gegevensregistratie, soms samen met lage latentiebehoeften. Een stabiel, goed onderhouden netwerk van LAN- en WIFI-diensten is een "must-to-have".

Onze deskundige netwerk ingenieurs zijn zeer bekwaam en multi-gecertificeerd om complexe netwerkinfrastructuur te bouwen en te onderhouden om de overstap naar "meer cloud-diensten" voor onze klanten te ondersteunen.

Ons 24/7 team is beschikbaar in het geval dat een kritieke netwerkstoring wordt gedetecteerd door onze sensoren.

Wie we zijn

Over ons

Group K, een IT integrator met ons hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren, werd opgericht door de beheerders Frank en Theo Keunen en is ontstaan als logische groeipool van het bedrijf K.A.N.S.-EXPERTS BVBA (Keunen Auditing Network Solutions Experts) dat ook al meer dan 16 jaar actief is in informatietechnologie en audit-activiteiten. Dit bedrijf werd in 2006 opgericht door Theo Keunen, waarbij de oprichting van een nieuw bedrijf noodzakelijk was om de strategie van het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Daarom is Groep K medio 2021 opgericht.

De laatste jaren is er, mede maar niet alleen door Corona, een toegenomen vraag naar IT-ondersteuning en digitalisering in het bedrijfsleven, waardoor verdere expansie werd afgedwongen. Om dit doel te realiseren heeft Frank sinds 20 september 2021 Stephan Krug aangeworven als nieuwe co-managing partner om Groep K verder te versterken.

Bedrijven worden gedwongen hun digitale transformatie (COVID-19) te versnellen. Veel integratiepartners richten zich alleen op omzetwinst zonder hen meer zakelijke toegevoegde waarde te bieden. Er is veel ruimte voor optimalisatie op het gebied van architectuur en licenties, connectiviteit, beveiliging, zichtbaarheid en dagelijks IT-beheer. Deze pijlers vormen de hoofdactiviteiten van Group K.